Peruukkiliike Pyhäjärvi
Aronrinne 29-31 D13
96190 Rovaniemi.
Puh. 0400677815

Suositukset

"Olen ollut Maijan asiakkaana jo 19 vuotta. Hänen luonaan saa aina yksilöllistä ja ystävällistä palvelua rennossa ilmapiirissä.

Maijaan voi aina luottaa, että hiukset tulevat varmasti perille."

"En tiedä, mitä tekisin, jos en olisi tavannut Maijaa. Hänen iloinen luonteensa on auttanut minua olemaan sinut sairauteni kanssa - onneksi olen tavannut hänet ja saanut tutustua aivan loisto ihmiseen!   Kiitos Maija, kun olet olemassa!"

"Peruukin voi joutua hankkimaan monestakin – ei vain yhdestä – syystä, tosin naisten osalta taustalla on valitettavan yleinen sairaus ja siitä johtuvat hoidot. "

Suosittelut

Usein kysyttyä

Mitä peruukit maksavat?
Tekokuituperuukkien hinnat vaihtelevat pohjamateriaalin, sidontatyylin ja hiusten pituuden mukaan noin sadasta yhdeksästäkymmenestä eurosta neljään ja puoleen sataan euroon. Valmiit aitohiusperuukit ja lisäkkeet maksavat noin seitsemästä sadasta kahdeksaan sataan euroon. Mittatilaustuotteet ovat kalliimpia.
Onko mahdollista saada korvausta, jos hiukset lähtevät sairauden takia?
Kyllä, sairaanhoitopiirit ja terveyskeskukset korvaavat peruukin, joko osittain tai kokonaan.
Saanko peruukin heti käyttööni liikkessä asioidessani?
Valmiita tekokuituperuukkeja löytyy meiltä varastosta. Joskus asiakkaan haluama peruukki joudutaan tilaamaan, jolloin toimitusaika on 2-3 arkipäivää. Mittatilausperuukin toimitusaika puolestaan on noin 3 kuukautta.
Minulla oli peruukki 70-luvulla, ovatko ne vielä samannäköisiä?
Peruukkien valmistaminen on kehittynyt huimasti. Oikein valittua peruukkia sivullinen ei erota aidoista hiuksista.
Onko peruukki kesällä kuuma käyttää?
Ainahan ne ovat kuumempia kuin omat hiukset, mutta asiakkaat kertovat, ettei käyttö ole niin hiostavaa kuin luulisi.
Voiko tekokuituperuukkeja värjätä?
Ei valitettavasti voi, sillä väri ei niissä pysy.
Onko peruukin käyttö turhamaisuutta?
Sairauden vuoksi hiuksensa menettäneelle peruukki on samanlainen apuväline siinä missä muutkin, kuten rintaproteesi, tekohampaat, raajojen proteesit ja niin edelleen. Hiusten harveneminen ja lähteminen saattaa aiheuttaa sosiaalista vetäytyneisyyttä ja häpeän tunnetta, sekä miehillä että naisilla. Silloin on parasta kääntyä peruukkiasiantuntijan puoleen, jolloin asia voidaan korjata hiuslisäkkeellä tai peruukilla.
Käynti peruukkiliikkeessä on myönteinen kokemus - liikkeessäni voit sovittaa erivärisiä ja -mallisia peruukkeja. Tulet hämmästymään, miten suuren muutoksen hiuksilla saa aikaan!
Vanhemmalla ihmisellä saattavat hiukset harveta päälaelta. Voiko nainen ottaa lisäkkeen?
Lisäke sopii sekä miehille että naisille. Lisäkkeitä on saatavana aidosta hiuksesta ja tekokuidusta, sekä valmiina että yksilöllisesti suunniteltuina mittatilauslisäkkeinä.
Voiko peruukin pestä itse vai onko se ammattilaisen työtä?
Aitohius- ja tekokuituperuukit sekä lisäkkeet voi pestä itse. Peruukin peseminen ei kuluta peruukkia niin paljon kuin hiki ja lika. Peruukkien ja lisäkkeiden hoito-ohjeet löydät täältä (pdf). Tarvittaessa saat ne mukaan myös asioidessasi liikkeessäni. Pesu- ja hoitotuotteet löytyvät alan ammattiliikkeistä.
Leikkasin pitkät hiukseni. Ostaako peruukkiliike ne?
Valitettavasti ei, sillä skandinaavinen hius ei sovi peruukkien valmistamiseen.